Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
    Готово момчета.Разглобих ги проклетите фарове.Лупите са заминали.Рефлекторите са ми здрави и мисля да не отварям стъклото на фара.
    Браво, човече! Честно казано, подозирах, че ще стане работата и нарочно чаках да видя как ще се справиш, преди да предприема нещо.

Само се опитай да си по-точен с термините, щото стават големи обърквания. В крайна сметка, проблеми създават най-вече късите. Това, което жаргонно наричаме "лупа", всъщност е фар за къси светлини. Както всички други фарове, той се състои от рефлектор, стъкло и крушка. Разликата е, че стъклото не е разсейващо като на другите фарове, а е фокусиращо - нарича се леща, но в разговорния език е известно като лупа.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Описание как се разглобяват,малко по-назад
      Attached Files
      Last edited by Linkestis; d.m.y г., 13:42.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
        Колеги имайте в пред вид че фаровете могат да да започнат да светят слабо и по една много банална и проста причина.А именно нагар,ерозия или охлабване на контактните площи на кабелните обувки в захранващите букси.Това е една много често срешана причина за немощта на фаровете.Лекува се много лесно-смяна с други(нови) кабелни обувки в случай че са стандартни.Ако не е възможна смяната се предприема профилактика но ефекта е по краткотраен.
        Колега, снимките на Теодор ясно показват причината - рефлекторът е останал без покритие. Замърсяването на лупата също е важен фактор, а и той произхожда от първия - отлюпените частици от покритието полепват по лупата. Затова, след операцията - ксенон и проблемът приключва. На моята съм проверявал буксите и са перфектни. На тази кола фаровете не са изложени на кал, прах и мръсотия. Проблемът е в изпичането на рефлекторите на късите заради малкия обем на фаровете на късите.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          Описание как се разглобяват,малко по-назад
          Рефлекторите в Стрелча ли ги прати?
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            Рефлекторите в Стрелча ли ги прати?
            Да,обадиха ми се и ми казаха че били много малки и ще ми струва всичко 27 лв.и за куриери/под всякаква критика/14 лв.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Да,обадиха ми се и ми казаха че били много малки и ще ми струва всичко 27 лв.и за куриери/под всякаква критика/14 лв.
              Кои са тия куриери - да не ги ползваме?
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Кои са тия куриери - да не ги ползваме?
                Как кои Спиди Куриери..най бързите!Доставка на пакет 0.500кг на сто километра става за три дни!

Comment

Как кои Спиди Куриери..най бързите!Доставка на пакет 0.500кг на сто километра става за три дни!
                  Ами толкова, ти какво искаш? Пеша, по 33 километра на ден, с почивки, с преспиване ...
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ами толкова, ти какво искаш? Пеша, по 33 километра на ден, с почивки, с преспиване ...
                    Не е това проблема колеги не бъдете дребнави.Все пак е далечко а и те имат нужда от почивка.А и все пак носят доставките с някакви си Пежа Боксер или някакви подобия на автомобили.Трябва Алфа Ромео да се замислят да измайсторят някой нов самолет с вид на микробус-товарен стига са ги правили с форма на леки коли самои чак тогава ще са на ниво доставките.
                    Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
                    Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

• Колеги някъде писах по темата но ще си направя труда да пиша и тук.Без да съм корифей и навътре в спецификата на точно този модел ще кажа че проблема може дa е и много прост и елементарен от към финансова страна.Та значи на коли които вече не са първа младост има един електрически проблем и той се нарича хлабави ел.връзки.С течение на времето буксите на захр.кабели на фаровете се охлабват от нагряването и изстиването и в следствие на хлабините се получават нагари и въобще осветеността пред автомобила може да намелее доста благодарение на това.Цаката е да се направи профилактика.Успеха после е гарантиран,лично аз съм подменил(запоени) всички кабелни обувки на захр.кабели на фаровете и пред колата стана ден.Проблема може да се констатира при оглед на въпросните букси, ако има такъв то те са с видоизменени с променен цвят и леко поразтопени а кабелите са "опечени" и потъмняли.

Comment

• Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                        Колеги някъде писах по темата но ще си направя труда да пиша ..
                        Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        Колега, ....Проблемът е в изпичането на рефлекторите на късите заради малкия обем на фаровете на късите.

Comment

• Рефлекторите пристигнаха,всичко е монтирано,обаче...Винаги едно обаче,левият фар не може да се регулира.Свален е в най-долно положение.От врътката в купето се вдигат и свалят.А от ръчната настроика отпред не иска,въртят се безкрайно без никакъв ефект.Въпросните водачи за реглажа не са счупени.Някакви идеи как да вдигна фара малко нагоре?

П.П До сега не съм имал автомобил с такава светлина

Comment

• Според мен не е зацепена машинката за регулиране със рефлектора. Трябва да извадиш крушката да вдигнеш рефлектора с ръка през отвора на крушката и тогава да сложиш машинката и тя да задържи рефлектора.
                            АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                            LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

• Първоначално публикувано от hamel1 Покажи съобщение
                              Според мен не е зацепена машинката за регулиране със рефлектора. Трябва да извадиш крушката да вдигнеш рефлектора с ръка през отвора на крушката и тогава да сложиш машинката и тя да задържи рефлектора.
                              Това ужким го направих както трябва докато го сглобявах,ама може и да съм оплескал нещо

Comment

• Абе някой гледал ли е лупите в какво състояние са? Ако и те са изпържени ще стане ли работата само с рециклиране на рефлекторите?

Comment

Working...
                                X